Baranya Megyei Kézilabda Szövetség

Június 13-án ünnepelte 80. születésnapját Kiss László, egykori nemzetközi játékvezető, versenybíró, a Baranyai Megyei Kézilabda Szövetség Játékvezetői Bizottságának volt elnöke.

 

A több mint három évtizedes, generációkon átívelő NB I-es pályafutását egy 1961-es Ferencváros-Makó női élvonalbeli mérkőzéssel kezdte akkoriban még egyedüli játékvezetéssel, majd 1995-ben, Cserepes Béla társaként búcsúzott, de ezt megelőzően időrendben Radnai Lászlóval, Papp Imrével és Hummel Pállal vezetett a legtöbbet. Két utóbbi kollégával a nemzetközi keretben is, melynek során kétségkívül a legnagyobb sikere az 1988-as Szpartak Kijev-Hypo Niederösterreich női BEK-döntő levezetése volt, de idehaza is négy MK-döntőn (két-két nőin, illetve férfin) és közel 400 NB I-es találkozón bíráskodhatott. A számos rangadóval, fontos mérkőzéssel tarkított játékvezetői pályafutását követően az EHF továbbra is számított a szolgálataira, egészen 2007-ig járta delegátusként Európát, többi között női BL-elődöntőn is szerepet kapott. Idehaza 2014-ben búcsúzott a versenybírói és az ellenőri munkától, de szűkebb pátriájában, Pécsett szinte napjainkig segíti a játékvezetői utánpótlás-nevelést.

Születésnapja alkalmából Isten éltesse, további jó egészséget kívánunk!

Baranya Megyei Kézilabda Szövetség Munkatársai!

ELHUNYT PAPP IMRE

Fájdalommal értesítünk minden sportbarátunkat, hogy a Baranya megyei kézilabdasport kiemelkedő alakja Papp Imre sporttársunk életének 87. évében elhunyt.

Papp Imre játékosként, majd játékvezetőként a megye kézilabdázásának jelentős alakja volt.

Játékvezetőként 1962-ben mutatkozott be és már 1963-ban NB I-es mérkőzést vezethetett.

1972-től nemzetközi játékvezetői vizsgát tett, majd 1974-től Kiss Lászlóval játékvezető társával, IHF kerettagok lettek.

Nevéhez több száz bajnoki mérkőzés és mintegy 134 nemzetközi mérkőzés vezetése kapcsolódik.

Játékvezető társai voltak: Kiss László mellett, Körösztös Vince, Fábián György, Kaszap János és Szalay József.

Papp Imre sporttársunk családjának őszinte részvétünket fejezzük ki és emlékét kegyelettel megőrizzük.

Pécs 2020.06.02.                                       

Baranya Megyei Kézilabda Szövetség                                      

AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK!!!!!

Ahogy bizonyára sokan értesültetek már, a Baranya megyei kézilabdázás egy nagy ,,ikonja,, KATZIRZ DÁVID bejelentette játékos pályafutásának befejezését.

A Baranya Megyei Kézilabda Szövetség vezetése a megye kézilabdázói, sportszakemberei, szurkolói és minden sportkedvelő nevében gratulál a sokszoros magyar válogatott játékosnak sikeres pályafutásához és kíván az új, a ,,civil,, életben sok sikert és eredményes munkát.

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD DÁVID  !!!!!!

Befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as szezon versenyeit az MKSZ

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról. A döntés értelmében a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapított meg a Szövetség.

 

 
 
 
 
  3